Ferulac classic

Kwas ferulowy to naturalny związek, składnik wielu roślin, znajduje się np. w nasionach kawy, ryżu, pszenicy, owsa. Nazwa pochodzi od kopru olbrzymiego – Ferula communis.

Kwas ferulowy jest odpowiedzialny za eliminowanie wolnych rodników, chroni komórkę przed wpływem aktywnych form tlenowych, przeciwdziała starzeniu się komórek na skutek uszkodzenia przez rodniki.

Znajduje zastosowanie w kosmetykach przeciwstarzeniowych  i chroniących przed działaniem promieniowania UV.

Okres intensywnego lata, a co za tym idzie opalania to czas kiedy nasza skóra szczególnie narażona jest na działanie wolnych rodników. Ten rok dostarczył nam takich możliwości całe mnóstwo. A o ochronie często zapomina się kiedy korzysta się z przyjemności urlopu.

Nasza skóra już teraz pilnie potrzebuje wsparcia.

Kwas ferulowy, stosowany w kosmetykach, łatwo wchłania się w skórę. Jest zaliczany do naturalnych związków o działaniu antyoksydacyjnym (wraz z kwasem askorbinowym – witaminą C, pochodnymi tokoferolu – witaminą E, karetonoidami – witaminą A).

Szczególnie polecamy połączenie z witaminą C ze względu na stabilizujące właściwości (kwas askorbinowy dzięki dodatkowi kwasu ferulowego jest stabilniejszy i bardziej efektywny).

Dzięki temu duetowi nasza skóra odzyskuje blask i ochronę.

Zabiegi z wykorzystaniem tych składników poza silną antyoksydacją wpływają na ochronę włókien elastynowych i jednocześnie ich wzmocnienie, stymulują produkcje kolagenu, zmniejszają przebarwienia i przekrwienia skóry, minimalizuje szkody wywołane przez słońce.

ZAREJESTRUJ SIĘ

ZALOGUJ SIĘ